Medeko open ma nového víťaza, je ním HOLEŠA

9. ročník Medeko open má nového víťaza. Je ním Robo HOLEŠA z klubu Divina-Lúky. Pri svojom prvom štarte na tomto turnaji dokázal vyhrať a neporazený sa zaradiť medzi doteraz piatich hráčov, ktorí sa môžu týmto titulom pýšiť. Deviateho ročníka sa v hlavnej kategórií zúčastnilo 60 hráčov z dvadsiatich stolnotenisových oddielov a tiež ďalší neregistrovaní hráči. Turnaj, tak ako aj predchádzajúce roky, mal prívlastok medzinárodný. Na turnaj pricestovalo z Českej republiky šesť hráčov, ktorí zastupovali tri stolnotenisové kluby. Okrem Trenčianskeho kraja sa turnaja zúčastnili v peknom počte aj hráči zo Žilinského kraja. Hralo sa v dvoch telocvičniach na dvanástich stoloch a hráči boli rozdelení do štvorčlenných a trojčlenných základných skupín. Zo základných skupín dvaja najlepší postúpili do horného pavúka o boje o titul. Zostávajúce miesta v základných skupinách určili boje o umiestnenie v spodnom pavúku. Obidva pavúky sa hrali progresívnym systémom do konečného umiestnenia. Tento turnajový  maratón bol obohatený aj o populárnu súťaž vo štvorhrách. Celkové poradie jednotlivcov, hlavne umiestnenia po vypadnutí z bojov o lepšie priečky, je trochu skresľujúce, keďže viac hráčov odišlo z turnaja kvôli svojím povinnostiam a progresívny systém ich zápasy skontumoval. Naopak boje o titul ukázali aktuálnu formu prihlásených hráčov.

V semifinále sa stretli Ďurana (TTC PB) s Dvořákom (Vysoké Mýto). V peknom zápase si poradil prvý menovaný so svojím semifinálovým súperom 3:0 na sety. Prvé dva sety boli veľmi tesné, ale v treťom sa naklonila mierna prevaha pre víťaza. V druhom semifinále si poradil Holeša (Divina-Lúky)  3:1 na sety so šikovným mladým hráčom Micheľom (Bytča). Z porazených semifinalistov vzišiel bronzový medailista, stal sa ním Martin Dvořák, ktorý 3:0 ma sety porazil Micheľa. Zápas sa lámal hlavne v treťom sete za stavu 10:10. So striebornou medailou sa musel po finálovej prehre uspokojiť David Ďurana. Róbert Holeša sa stal po výhre 3:1 na sety piatym víťazom Medeko open a získal zlatú medailu. Hráč, ktorý sa nahlásil na turnaj na poslednú chvíľu, neprehral na turnaji ani jeden zápas. Vo finále už viedol 2:0. Po treťom sete, ktorý jasne ovládol Ďurana, sa zdalo, že našiel recept na Holešovu hru. Obrat sa však nekonal a Holeša zvíťazil vo finále výhrou 3:1 na sety.

Sobotňajšiu formu potvrdil tretím miestom vo štvorhre so svojím oddielovým kolegom Jánom Jakubíkom (Divina-Lúky). O tretie miesto si poradili s dvojicou z Lysej pod Makytou Ladecký-Panáček. Tohto ročnými kráľmi štvorhry sú naši bratia z Čiech. Martin Dvořák a Miroslav Herel (obaja Orel Vysoké Mýto). Vo finálovej bitke zdolali najtesnejším rozdielom 3:2 na sety, v piatom na 9, domáci pár David Ďurana (TTC PB), Marek Lipa (Medeko PB). Pre informáciu stojí za zmienku, že obhajcovia titulu vo štvorhre, československý pár Štěpán (Slávia Kroměříž), Lauš (Medeko PB) nasadení ako jednotka turnaja, neprešli cez druhé kolo. Aj to hovorí o tohtoročnej kvalite turnaja.

Na záver chcem poďakovať sponzorom a hlavne všetkým, ktorí dobrovoľne pomohli usporiadať už deviaty ročník Medeko open. O rok, niekedy koncom apríla, začiatkom mája 2019, sa môžete tešiť na jubilejný 10ty ročník. Bude zase o niečo lepší.

Z ľava: 3. miesto Martin Dvořák (Orel Vysoké Mýto), 1. miesto Róbert Holeša (Divina-Lúky), 4. miesto Peter Micheľ (Bytča), 2. miesto David Ďurana (TTC PB)

Z ľava: 3. miesto Jakubík, Holeša (Divina-Lúky), 1. miesto Dvořák, Herel (Orel Vysoké Mýto), 2. miesto Lipa, Ďurana (Medeko PB, TTC PB)

Start a Conversation