6. liga pokračuje ?

Oznam – informácia
VV ObSTZ PB žiada o okamžité oznámenie o prístupnosti herných miestnosti na stretnutia v dlhodobých súťažiach, ak nie, či je ochota hrať u súpera. V ktorom oddiele/klube sú dve, alebo viac riadiacich osôb (administratívny pracovník, vedúci družstva), žiadam o jednotné rozhodnutie.

Oznamujem, že začiatok súťaže 5., 6., 7. a 8. ligy sa začína v týždni od 24. jan. 2022.
Informáciu nahlásiť na stránku ObSTZPB: st.oblastpb@gmail.com

V Pov. Bystrici 18.1.2022 J. Hlubina – ŠTK

Usmernenie k dlhodobým súťažiam riadených ObSTZ Považská Bystrica
Schválene VV ObSTZ dňa 17.1.2022

Organizácia súťaží vychádza z opatrení, ktoré sú uvedené vo Vyhláške č. 2/2022 z dňa 11.1.2022 Úradu verejného zdravotníctva Slovenskej republiky, ktorou sa nariaďujú opatrenia pri ohrození verejného zdravia k obmedzeniam hromadných podujatí.

V prípade zmeny vyhlášky ÚVZSR, bude aktualizované aj toto usmernenie.

Všetky stretnutia 5., 6., 7. a 8. ligy mužov sa hrajú v režime OP.

Mládežníci hrajúci súťaže dospelých budú hrať podľa nariadení, teda do 12 rokov a dva mesiace sa považujú ako očkovaní, hráčom do 18 rokov bude postačovať AG test (aj školský) minimálne raz týždenne.
Ostatní dospelí hráči v režime OP podľa zverejnenej vyhlášky. Za dodržiavanie vyhlášky budú zodpovedné vždy domáce družstvá, ako organizátori podujatia.

Organizátor každého ligového podujatia musí zabezpečiť kontrolu vstupu: Vykonať kontrolu OP (resp. OTP pre žiakov) a zabezpečiť, aby na podujatí nebolo viac ako 100 osôb

Hlavný rozhodca má právo vykonať kontrolu OP (resp.OTP pre žiakov) pre hráčov. V prípade že hráč nesplní podmienku OP nesmie nastúpiť na stretnutie.

Po ukončení stretnutia nie je možné podať protest ohľadom nesplnenia podmienky OP.

Postupy a zostupy sú zmrazené. VV ObSTZ o ich uvoľnení rozhodne na základe vývinu pandemickej situácie, množstva odohraných stretnutí a posúdení regulárnosti súťaží.
Po odohratí polovice stretnutí VV ObSTZ PB rozhodne o ďalšom systéme dohratia súťaží. Do úvahy prichádza aj možnosť rozdelenia súťaže na skupiny podľa umiestnenia alebo PLAY OFF.

Ak ktorékoľvek družstvo z pandemických dôvodov nemôže odohrať stretnutie, musí vedúcemu súpera, predsedovi ŠTK ObSTZ PB a predsedovi ObSTZ PB nahlásiť túto skutočnosť (e-mailom, sms, alebo telefonicky) najneskôr 48 hod pred stanoveným začiatkom stretnutia. Za neodohratie stretnutia družstvo nebude sankciované.

Hodnotenie výsledkov: víťazstvo 3 body, remíza 2 body, prehra 1 bod. Ak však družstvo nenahlási včas, že sa na stretnutie nedostaví, nedostane ani bod (ako kontumácia).

Súťaže 5., 6., 7. A 8. ligy budú pokračovať dňa 29.1.2021 4. kolom podľa pôvodného rozpisu. Termíny jednotlivých kôl určí ŠTK ObSTZ PB a budú zverejnené na stránke ObSTZ PB.

Na účely vyhlášky sa pod pojmom OP rozumie:

• Očkovaní (O):
o osoby najmenej 14 dní a najviac 1 rok po aplikácii druhej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s dvojdávkovou schémou
o osoby najmenej 21 dní a najviac 1 rok po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19 s jednodávkovou schémou
o osoby najmenej 14 dní a najviac 1 rok po aplikácii prvej dávky očkovacej látky proti ochoreniu COVID-19, ak bola prvá dávka podaná do 180 dní od prekonania ochorenia
o deti do 12 rokov a dvoch mesiacov veku
o osoba, ktorá má kontraindikáciu očkovania proti ochoreniu COVID-19 podľa odborného usmernenia Ministerstva zdravotníctva SR a zároveň je schopná sa preukázať
-certifikátom o výnimke z očkovania podľa odborného usmernenia MZ SR, ktorý je v prílohe vyhlášky a
-negatívnym výsledkom RT-PCR alebo LAMP testu na ochorenie COVID-19 nie starším ako 72 hodín
od odberu alebo antigénového testu nie starším ako 48 hodín od odberu

• Po prekonaní (P):
o osoby, ktoré prekonali COVID-19 pred nie viac ako 180 dňami. Uvedenú skutočnosť je potrebné preukázať na základe pozitívneho výsledku RT-PCR testu, u detí do 12 rokov aj na základe potvrdenia od všeobecného lekára pre deti a dorast vydaného na základe antigénového testu vykonanom v MOM, vydaného do 15.11.2021.

Všeobecné opatrenia pre hromadné podujatia (paragraf 3 vyhlášky):

• vyhradenie miesta konania podujatia a vyznačenie vstupu a výstupu
• umožniť vstup len s prekrytými hornými dýchacími cestami
• organizátor musí byť v každej chvíli schopný preukázať počet účastníkov podujatia
• zaistiť pri vstupe dezinfekciu rúk návštevníkov
• často vetrať, vykonávať častú dezinfekciu priestorov, hlavne dotykových plôch, kľučiek, podláh v interiéri a predmetov
• hygienické zariadenia vybaviť tekutým mydlom a papierovými utierkami
• zákaz podávania rúk
• zabezpečiť dvojmetrové rozostupy účastníkov, to neplatí napríklad pre osoby zo spoločnej domácnosti, partnerov, osoby vykonávajúce športovú činnosť, osoby na HP v režime OP, osoby usadené v hľadisku podujatia, umelcov vykonávajúcich umeleckú činnosť a pod.
• zabezpečiť vyvesenie oznamov o povolenom počte účastníkov, o potrebe prekrytia horných dýchacích ciest a ďalšie oznamy – podrobnejšie podmienky sú uvedené vo vyhláške
• tam, kde je to možné, zabezpečiť sedenie v každom druhom rade
• organizátor hromadného podujatia podľa § 2 ods. 2 písm. c) je povinný uchovávať telefonický alebo emailový kontakt návštevníkov po dobu dvoch týždňov od ukončenia podujatia a to na účely epidemiologického vyšetrovania; po uplynutí uvedenej doby je organizátor údaje povinný zničiť

Start a Conversation