Nečakaná remíza v Tr. Teplej

Do Trenčianskej Teplej “C” sme išli v sobotu 5.11. jednoznačne po výhru a 3 body. Hostia a ich bojovný výkon spolu s domácimi podmienkami boli však proti. Domáce mužstvo po zápase tvrdilo, že čakali prehru, preto sa aj z neskoršej remízy tešili. V telocvični sa hrali dva zápasy. Vedľa na ďalších dvoch stoloch hrali domáci aj 2. ligu. Dokonca v menšej telocvični aj 3. ligu. No nebolo sa kedy pozerať na kvalitnejšie zápasy vyšších líg.

Od začiatku nám robila bojovnosť hráčov Tr. Teplej “C” ťažkosti. Body zo švorhier sme si podelili, a stav bol ako zvyčajne v našich zápasoch po štorhrách 1:1. Po prvom kole bol stav zápasu nerozhodný 3:3. Fapšo s Gulačom vyhrali. Lipa nepremenil Match point v piatom sete s Novosadom a prehral. Lauš prehral s Nemečkajom 3:0, napriek vyrovnanému priebehu setov.

Po druhom kole dvojhier trval remízový stav 5:5. Fapšo si poradil s Chvojkom. Gulač prehral prekvapene s bojovným Novosadom. Lipa nepremenil aj vo svojom druhom zápase v poradí Match point. Dokonca dva! Podľahol Nemečkajovi 2:3. Lauš si poradil so Zboranom 3:0 na sety.

7:7! po treťom kole stále remiza! Fapšo vyhral svoj tretí zápas a porazil Novosada. Gulač sa nevedel dostať so svojho “zlého” stolnotenisového nastavenia a nečakane prehral s Nemečkajom ďalší zápas. Lipa konečne vyhral a zdolal Zborana. Lauš ťahal za kratší koniec v západe s Chvojkom a prehral.

Posledné štyri zápasy rozhodli o výsledku. Nevyzeralo to dobre. Fapšo prehrával s Nemečkajom 0:2. Vedľa na stole prehrával Gulač s Dohňanským 1:2. Dohňaský dohral 3. ligu a vystriedal Zborana na posledný zápas. Fapšo s Gulačom vyrovnali svoje zápasy na 2:2! Fapšo nakoniec vybojoval víťazstvo 3:2, potvrdil formu a neprehral ani jeden zápas. Gulac sa nestihol za taký krátky čas dosať naspäť do hernej pohody a prehral 3:2. Za stavu 8:8 to bolo na Lipovi s Laušom. Lauš po bojovnom výkone prehral s Novosadom 3:1. Našťastie Lipa porazil prekvapene Chvojku 3:1.

Veľmi dramatický zápas tak skončil spravodlivou remízou. Za zmienku stojí výsledok poobedného zápasu Tr. Teplej, ktorá zdolala Dolný Moštenec vysoko 15:3. Hráči Tr. Teplej dokonale využili domáce podmienky.

Start a Conversation