Bilancia hráčov MEDEKO A v 4. lige

Medeko Považská Bystrica A si v 4. lige v sezóne 2023/2024 počínalo nad očakávania, a jasne zvíťazilo s náskokom 11. bodov pred druhým mužstvom ligy v poradí. Posledné dve sezóny sa Áčko umiestnilo na nepostupovom druhom a treťom mieste. Do tretice sa to podarilo, a postup do vyššej súťaže, tretej ligy sa stal skutočnosťou. Prispela k nemu hlavne dvojica hráčov Peter Gulač a Róbert Fapšo, ktorí ťahali mužstvo od výhre k výhre.

Peter Gulač prehral v lige iba 3 svoje zápasy a bol nielen najlepším hráčom Medeka, ale aj celej 4. ligy. Väčšinu svojich zápasov, a to 2, prehral v úvode sezóny, keď nám absentovali tréningy. Svoj tretí zápas prehral v poslednom dvojkole v Bystričanoch s prvoligovým hráčom Hrádelom 3:2. V zápase nepremenil za stavu 2:2 na sety a 10:8 na body v jeho prospech dva matchpointy.

Druhým “ťahúňom” Medeko A za titulom 4. ligy bol Robo Fapšo. V lige prehral len 6 svojích zápasov a umiestnil sa celkovo na 3. mieste 4. ligy v individuálnej úspešnosti.

Keď spomínaná dvojica hráčov pridala k svojim stabilným bodom aj body zo štvorhier, v každom zápase sa vyhrávalo ľahšie. Na výhry v zápasoch stačilo, keď zostávajúci hráči prispeli nejakou výhrou. A keď Lieskovský a Lipa prispievali v jednotlivých zápasoch výhrami tak to išlo “samé”.

Lieskovský a Lipa podávali vyrovnané výkony a ich úspešnosť je takmer rovnaká. S viac ako 60% úspešnosti svojich celkových zápasov sa umiestnili na 16. a 17. mieste v úspešnosti jednotlivcov 4. ligy.

So 45% úspešnosti sa umiestnil v rebríčku Paťo Lauš, ktorému sezóna nevyšla podľa predstáv. Nedarilo sa mu ako očakával. Každopádne v jeho možnostiach je oveľa viac ako 45% úspešnosti v 4. lige.

Pár zápasov si zahral aj Martin Belás. Pracovné, zdravotné a rodinné záležitosti mu túto sezónu viac nedovolili odohrať ani trénovať.

V postupovej sezóne pre Medeko si zapísali výhry aj Herco s Hederom, ktorí sa naplno venovali okresnej súťaži.

Všetkým naším fanúšikom ĎAKUJEME za podporu v sezóne a titul a postup patrí aj im!

Bilancia hráčov MEDEKO B v 7. lige

Okresné stolnotenisové súťaže okresov PB, PU, IL skončili a my sa ideme pozrieť ako si počínali v sezóne 2023/2024 hráči MEDEKA PB B.

Medeko PB B sa umiestnilo v 7. lige na 4. mieste, keď nezvládlo posledný domáci zápas s Dohňanmi B a prehralo za domácimi stolmi 8:10.

Všetkých 7 hráčov Béčka odohralo aspoň jeden zápas. Najviac zápasov, respektíve všetkých 80 zápasov odohrali dvaja hráči: Vladimír Herco a Martin Bernáth. Najmenej zápasov odohral Vincent Ďurajka, ktorý sa hneď na začiatku sezóny dlhodobo zranil. Navrátilec Anton Pauer sa akurát rozbiehal, keď nečkane pre zdravotné problémy za krátko v aktuálnej sezóne skončil. Na listinu maródov sa na začiatku jarnej časti dostal aj starý harcovník Vlado Hedera, ktorý podstúpil operáciu obidvoch očí. Posilou Bé mužstva boli v sezóne Daniel Lieskovský a Martin Belás. Lieskovský odohral takmer všetky domáce zápasy a jeden zápas u súpera. Počínal si v sezóne ako sa od posily očakávalo. Okrem dvoch zápasov, vyhral všetky svoje zápasy. Za zaujímavosť stojí , že dva zápasy ktoré prehral, bol hneď úvodný zápas v lige a posledný zápas sezóny. Ako sezónu začal, tak ju aj skončil. Martin Belás neprehral ani jeden zápas v sezóne. Odohral síce len 20 zápasov, ale ako sa očakávalo vo všetkých si poľahky so súpermi poradil. Viac zápasov mu pracovné záležitosti a zdravotné problémy nedovolili odohrať. Od Herca a Bernátha sa očakávalo viacej bodov, ale aj tak patrili medzi lepšiu polovicu hráčov ligy. Nemali to jednoduché, keď museli ťahať celú sezónu v podstate dvaja.

Bilanciu hráčov Medeka PB B v sezóne 2023/2024 v 7. lige okresov PB, PU, IL si môžete pozrieť na fotke dole: