KTO POSTÚPI DO 3. LIGY?

Do konca nadstavbovej časti 4. ligy zostávajú posledné dve kolá. V skupine o postup do 3. ligy bojujú 4 družstvá.

Aktuálna tabuľka 2 kolá pred koncom:

Prusy “B” – aktuálne 1. mužstvo tabuľky 4. ligy o postup. Na priebežné prvé miesto tabuľky sa dostali po domácej výhre 11:7 nad oslabeným Medekom A v prvom kole skupiny o postup. Prusy “B” chcú postúpiť do 3. ligy. Rozohrané to majú dobre, ale budú to mať veľmi ťažké. Najbližšie kolo cestujú v sobotu 9.4.2022 do posilnenej Trenčianskej Teplej “B”. Posledné kolo hrajú tiež vonku v Novom Meste nad Váhom “C”. Zostava Prusov na najbližšie dve kolá bude pravdepodobne rovnaká ako počas celej sezóny: Mikuš, Horečný, Kutiš T., Kutiš M. ml. Vyjadrenia Prusov B zo stránky na FB: “Už v sobotu cestujeme do Trenčianskej Teplej. Držte palce, pretože v predposlednom zápase kvalifikácie pôjde o veľa. Na diaľku posielame odkaz do Teplej ….. “Ak chcete vyhrať, tak sa snažte, pretože naše Prusy pôjdu za víťazstvom na 130 %”.”

Naša prognóza: síce sú Prusy namotivované a bojovne naladené povyhrávať posledné zápasy a postúpiť do 3. ligy a hrajú dobre, ale kvalita je jednoznačne na strane súpera – Tr. Teplej. Ešte aj domáce prostredie. Prusy čakajú posledné dva zápasy odohrať vonku. Posledné kolo v Novom Meste nad Váhom “C”. Pravdepodobne si Trenčianska Teplá ľahko poradí doma s Prusmi. Zápas Prusov “B” s Novým Mestom nad Váhom “C” vidíme vyrovnane, kde sa skôr prikláňame na stranu domácich. Taktiež pri rovnosti bodov s Medekom “A” hrá v ich neprospech skóre so vzájomných zápasov (11:7, 5:13). Prusy tak pravdepodobne nepostúpia. Ak bude postupovať do 3. ligy iba jeden tím.

Trenčianska Teplá “B” – najväčší favorit na postup. To, že “B” Trenčianskej Teplej to myslí s postupom vážne svedčí aj, že do zostavy nasadzujú hráčov z 2. ligy. Až traja hráči 2. ligy hrali 1. kolo skupiny o postup do 3. ligy a rozdrvili Nové Mesto nad Váhom na ich pôde vysoko pomerom 14:4. Ak Trenčianska Teplá “B” vyhrá zostávajúce dva zápasy je postup v ich vreckách. Túto sobotu privítajú aktuálne 1. mužstvo tabuľky Prusy “B”. A posledný zápas prídu hrať k nám do Považskej Bystrice a rozdajú si to o postup. Pravdepodobná zostava Trenčianskej Teplej “B” na posledné 2 kolá nadstavby o postup do 3. ligy bude to najlepšie čo môžu dať: Dibala, Svitana, Pšenka, Chvojka, Novosad…

Naša prognóza: V najbližšom domácom zápase si Trenčianska Teplá “B” poľahky poradí s hráčmi z Prusov “B”. A posledné kolo príde v taktiež v plnej sile potvrdiť postup do Považskej Bystrice s Medekom “A”.

Medeko Považská Bystrica “A” – po prehre 11:7 v 1. kole nadstavbovej časti v Prusoch sme stratili výhodnú 1. pozíciu v mini skupine o postup do 3. ligy. Pred zápasom ochorel dvojka tímu Robo Fapšo a nebol k dispozícii na dôležitý zápas. Takže Medeko sa oslabilo v najnevhodnejšiu chvíľu sezóny. Áčko Medeka doplnil dobrým výkonom v zápase Martin Belás, s ktorým sme u už teraz 1. mužstva tabuľky s troškou šťastia mohli aj remizovať. Túto sobotu nás čaká domáci zápas s Novým Mestom nad Váhom “C”. V základnej časti sme u súpera vyhrali 12:6. Teraz hrajú ale hráči posilnený o dvoch hráčov tretej ligy Tomana a Oppenbergera. Nastúpiť môže ešte aj Madžo. Uvidíme v akej zostave súper príde do Považskej Bystrice. Keďže majú už svoje Béčko v 3. lige dá sa predpokladať, že postúpiť nechcú. Ešte keď ich aj v prvom kole nadstavby porazila silná Trenčianska Teplá. Do zápasu už nastúpi uzdravený Robo Fapšo. Posledné kolo bude v Považskej zápas ako “remeň”. Príde “nadupaná” Trenčianska Teplá “B”. Môže to byť zápas o všetko – o postup.

Naša prognóza: aj keď Nové Mesto nad Váhom “C” pravdepodobne o postup nebude bojovať, isto bude chcieť vyhrať a oplatiť Medeku domácu prehru. Preto očakávame zostavu ako nasadili v prvom kole proti Trenčianskej Teplej “B” s dvoma 3-ligovými hráčmi. Medeko “A” by malo na domácej pôde vyhrať. Zatiaľ doma ešte neprehralo. Z piatich zápasov máme doma všetko výhry. Podľa nás sa rozhodne o postupujúcom do 3. ligy v Považskej Bystrici v poslednom kole v zápase Medeko “A” – Trenčianska Teplá “B”. Máte sa načo tešiť.

Nové Mesto nad Váhom “C” – Aktuálne posledný tím tabuľky zo štvorice tímov bojujúcich o postup do 3. ligy. Ako sme už spomínali, majú svoj “B” tím v 3. lige tak o postup im až tak nejde. Samozrejme, že chcú vyhrávať. Základná časť 3. ligy sa skončila a družstvo Nového Mesta nad Váhom “C” sa posilnilo o hráčov 3. ligy, ktorý môžu nastúpiť a hrať 4. ligu. Na Trenčiansku Teplú posilnenú o hráčov ešte vyššej ligy – 2. ligy v 1. kole nadstavby nestačilo a prehrali doma 14:4.

Naša prognóza: Nasledujúce 2 zápasy budú chcieť isto vyhrať. Medeku budú chcieť oplatiť domácu prehru 12:6. A posledný domáci zápas sa budú chcieť rozlúčiť so sezónou výhrou nad Prusmi. Vo vzájomnom zápase remizovali vo vyrovnanom zápase v Prusoch 9:9. Na postup to asi nebude.

Rozpis posledných zápasov o postup:

Start a Conversation