MEDEKO A – NOVÉ MESTO NAD VÁHOM C 12:6

Tak družstvo „Medeka “A” úspešne zvládlo „Zápas roka“ a porazilo doma Nové Mesto nad Váhom “C“  výsledkom 12/6 . Spoliehať sa mohlo už aj na svoju „dvojku“ Roba Fapša, ktorý v poslednom zápase v Prusoch chýbal pre chorobu. Výsledok zápasu ale nikto nevedel dopredu predpovedať. Tam sme síce hladko vyhrali 12:6, ale odveta mohla dopadnúť aj presne naopak. Súper z Nového Mesta nad Váhom “C“ mohol nastúpiť na zápas aj v oveľa silnejšej zostave v akej pricestoval na Považie. Báli sme sa ich najsilnejšej možnej zostavy, ktorú súper mohol postaviť: Madžo, Nguyen, Toman, Oppenberger, a to je už súpiska družstva o súťaž vyššie! Bohovia ale boli nakoniec k domácemu mužstvu milosrdný, a z tejto super zostavy hostí nakoniec prišli na Považie len dvaja: Madžo a Oppenberger. Ostatní sú vraj už na dovolenkách… Štvoricu hráčov hostí doplnil stabilne hrajúci Jurák a hráč piatej ligy Macko. Pre domáce družstvo bola dopredu jasne stanovená úloha. Nič iné ako víťazstvo, pokiaľ sme chceli pomýšlať o priamom postupe do 3 ligy, sme vôbec nebrali do úvahy!

Súper pricestoval na zápas s čiastočným meškaním. Dorazil do herne až okolo 9:50 hod a pritom začiatok zápasu je jasne stanovený na 10:00 hod. Po krátkej rozohrávke nakoniec nastúpili obidve mužstvá k vyhláseniu majstrovského zápasu až okolo  10:10 hod. Našťastie domácemu družstvu tentokrát vyšiel vstup do zápasu na „jednotku“ a po hladkých víťazstvách v obidvoch 4 hrách po 3/0 domáce Medeko “A” už viedlo 2:0 na body. Lepší vstup do zápasu sme si ani nemohli želať. Po víťazstve Roba Fapša to bolo už 3:0, ale potom nečakane prehrala naša jednotka Peter Guláč s Madžom v piatom sete tesne 2/3 a súper znížil stav zápasu na 3:1 . Potom ale prišla séria domácich víťazstiev a po výhrach Lauša, Gulača  a Lipu v dvoch zápasoch “svietil” na počítadle stav pre domáce Medko “A“ už 7:1! Súper následne znížil stav na 7:2, ale Medeko “A“ kontrovalo na 8:2. Súper zase stiahol výsledok na 8:4, ale kontra Medeka bola jasná, 10:4 a o zápase bolo už rozhodnuté! Konečný výsledok nakoniec na počítadle jasne “svietil” 12:6 pre domáce družstvo. Domáce družstvo Medeko “A“ nastúpilo v stabilnej zostave: Guláč, Fapšo, Lipa, Lauš. Body domácich v zápase: Fapšo 4, Lipa3, Gulač 2, Lauš 1, 2 x štvorhra.

Čo toto víťazstvo pre Medeko “A“ znamená? Po očakávanej prehre Prusov “B“ v Trenčianskej Teplej “B“  5:13 sa Medeko “A“ dostalo v tabuľke o postup do 3. ligy na druhé miesto s rovnakým počtom bodov 11, ako má aj Trenčianska Teplá “B”, len s horším vzájomným zápasom (8:10).  To celé ale znamená len jedno. Že všetko máme stále vo vlastných rukách my a o víťazovi 4 ligy v ročníku 2021/22  a o postupujúcom mužstve do 3 ligy sa nakoniec všetko rozhodne až v poslednom zápase.

V sobotu 30.4.2022 Medeko “A“ privíta za domácimi stolmi hostí z Trenčianskej  Teplej “B“. Domáce Medeko “A“ musí v tomto zápase ale vyhrať, lebo po tesnej prehre 8:10 u hostí z Trenčianskej Teplej “B“ stačí hosťom na postup do 3 ligy aj remíza. O družstve Trenčianskej Teplej “B“ by sa dala napísať kniha. Toto družstvo odohralo začiatok sezóny v úplne inej zostave ako tomu bolo v konečnej časti. Len s „odretými ušami“ sa dostali do bojov o postup do 3. lig , kde ale vytiahli iný výkonnostný hráčsky kaliber! Na ich zápise sa zrazu ocitli také mená ako Svitana, Pšenka, Dibala, a to to sú stabilný hráči ich „A“ družstva v 2. lige s úspešnosťou okolo (50-60) %. S takouto zostavou si družstvo z Trenčianskej Teplej “B“ hladko poradilo v zápasoch o postup s Novým Mestom nad Váhom “C“ 14:4 ako aj s Prusmi “B“ 15:3. Medeko “A“ si je jasne vedomé kvality súpera, ktorý je asi v tejto odvete s takouto zostavou favoritom. Ale všetko je otvorené a zápas môže dopadnúť akokoľvek? Preto pozývame všetkých našich verných fanúšikov na „Zápas storočia“ kde družstvo Medeka “A“ privíta za domácimi stolmi hostí z Trenčianskej Teplej “B“ v sobotu 30.4.2022 o 10:00 hod v telocvični Gymnázia v Považskej Bystrici.

Čím viac vás bude, tým viac nás posuniete k víťazstvu a postupu do 3 ligy!

Športu zdar a stolnému tenisu zvlášť !

PL

Start a Conversation