Turnaj v Pruskom vyhral Caňo!

Stolnotenisový oddiel TJ Považan Pruské usporiadal v nedeľu 11.12. už 17. ročník Memoriálu Juraja Kutláka. Turnaja sa zúčastnila 50ka hráčov okresných aj krajských súťaží. Dokonca aj jeden prvoligista. Z favoritov na víťazstvo spomenieme mená Gajdoš, Caňo, Páleník, Stráňovský.

Hralo sa na piatich stoloch v telocvični a na skupinovú fázu bol k dispozícií ešte jeden stôl v učebni. V skupinovej fáze, v päťčlenných skupinách sa hralo systémom každý s každým na dva víťazné sety. Do pavúka postupovali dvaja najlepší zo skupín. Ostatní mali možnosť hrať o útechu. Štvorhry sa hrali KO systémom.

Cenu útechy vyhral Martin Baška z Dolnej Breznice. Do horného pavúka postúpili zväčša favoriti základných skupín. Ešte v osemfinále vypadol favorit na víťazstvo, Ivan Páleník (5. liga Dubnica). Vo vyrovnanom zápase nestačil na Stráňovského (5.liga Sedmerovec). Už vo štvrťfinále na seba narazili Gajdoš (1.liga Trenčín) a M. Caňo (2.liga Diviaky nad Nitricou). Caňo zvíťazil a z turnaja tak vypadol ďalší veľký favorit. Do semifinále sa prebojoval “čierny kôň” turnaja Miroslav Pišta po vyhranom štvrťfinále proti Lipovi Z MEDEKA PB 3:2 na sety. Pišta prehrával už 2:0 na sety, ešte aj v piatom sete 5:4. Pišta prehrával už v osemfinále v piatom sete 9:3 s Caňom st. a zápas otočil. Ako keby to nestačilo, ešte v prvom kole pavúka prehrával s domácim Kopačkom v piatom sete 10:8. Zastavil ho až v semifinále Schulcz 3:0 na sety. Schulcz vyradil v štvrťfinále Stráňovského. Caňo si poradil v druhom semifinále s Marekom Panáčkom 3:0 na sety. Tretie miesto si vybojoval v päťsetovom zápase Pišta nad M. Panáčkom. Víťazom turnaja sa stal M. Caňo, ktorý vo finále nemal problém a ľahko zvíťazil so Schulczom 3:0 na sety.

Vo štvorhrách v prvom semifinále vyhrali Gajdoš (Trenčín – 1.liga) / Stráňovský (Sedmerovec – 5.liga) s dvojicou Lipa (Medeko PB – 4.liga) /Ďurana ( TTC PB – 3. liga) 3:0 na sety. V druhom semifinále vyhrali Caňo / Blahovič (obaja Diviaky pod Nitricou) s hráčmi Panáček M. / Schulcz (obaja Lysá pod Makytou – 4.liga). Víťazmi turnaja sa vo štvorhre stala dvojica Gajdoš / Stráňovský. Porazení finalisti Caňo / Blahovič obsadili druhé miesto. Brondz získali hráči Lysej pod Makytou Panáček M. / Schulcz. Štvrtý skončili Lipa / Ďurana.

Zľava: 1. miesto Michal Caňo (Diviaky nad Nitricou-2.liga), 2. miesto Marcel Schulcz (Lysá pod Makytou-4.liga), Miro Pišta (Ladce-4.liga)

Start a Conversation