Kraj aj Okres vyhral Konrád

V sobotu 7.1. usporiadal klub TTC Považská Bystrica po dvojročnej prestávke Majstrovstvá Okresov PB, PU, IL. Turnaja sa museli povinne zúčastniť najmenej dvaja hráči z klubov, inak boli pokutovaný sumou 2e za hráča. Turnaja sa zúčastnilo 61 mužov. Na Majstrovstvách okresu sa súťažilo v dvojhrách, štvorhrách a mixoch. Spodný pavúk sa nehral, aby sa predišlo neskorému dohrávaniu turnaja. Po základných skupinách sa hrala vyraďovacia časť. Vo štvorhrách sa hralo hneď KO systémom od začiatku. Dievčat bolo menej, preto sa ženská súťaž a mixy hrali systémom každý s každým. V hlavnej mužskej časti turnaja jednotlivcov sa do semifinále dostali dvojice Konrád-Kmecík a Páleník-Krátky. Finále bolo ako za starých čias Konrád-Páleník. Konrád poľahky vyhral prvé dva sety a zdalo sa, že je rozhodnuté o majstrovi okresu. Páleník ale doslova zabral a Vyrovnal na 2:2. Piaty rozhodujúci set viac vládal Konrád a opäť sa stal Majstrom okresov PB, PU, IL. O tretie miesto sa nehralo. Vo štvorhrách mužov v semifinále na seba narazili klubové štvorhry z Dolného Moštenca. Po dramatickom boji 3:2 na sety do finále postúpila dvojica Podmaník-Kmecík. Kvaššay-baláž pritom vyhrávali už 2:1 na sety. V druhom semifinále si poradila dvojica Konrád-Pišta so zohraným párom Rojkovič-Švikruha. Finále bolo jednoznačné pre Konráda s Pištom. Majsterkou okresov PB, PU, IL sa stala Monika Uríková, keď len tesne 3:2 na sety porazila Anetku Wallenfelsovú.

Medeko na Majstrovstvách okresov PB, PU, IL reprezentovali len dvaja hráči: Hedera a Lipa. Hedera po dobrom výkone nepostúpil zo skupiny. V skupine prehral so Stráňovským tesne 3:2 na sety. Lipa v štvorčlennej skupine prehral s druhým nasadeným Marekom Krátkym s Papradna. Z druhého miesto dostal do pavúka hrateľného súpera Liptáka z Dolnej Breznice. Síce vyhrával 2:1 na sety, ale nakoniec podľahol Liptákovi 3:2 na sety a v turnaji skončil priskoro. Vo štvorhe vypadol Hedera so Sekom v prvom kole s neskoršími semifinalistami Kvaššay-Baláž 3:1 na sety. Lipa so Žiačikom nestačili v druhom kole na neskorších finalistov Podmaník-Kmecík a prehrali 3:0 na sety. Od Medeka to nebola veľká sláva ani z pohľadu účasti, ani z pohľadu výkonu.

Deň pred okresom, v piatok 6.1. sa konali Majstrovstvá kraja v Drietomej. Stolnotenisový maratón ovládol Peter Konrád. Približne osemdesiatka hráčov dohrala svoje finále okolo deviatej večer.

zľava: 2. miesto – Kmecík, Podmaník (obaja Dolný Moštenec, 4. liga), 1. miesto Konrád (TTC PB, 3. liga), Pišta ( Ladce, 4.liga), 3.miesto – Rojkovič, Švikruha (obaja JOLA DCA, 6. liga)

zľava: 2. miesto Ivan Páleník (Dubnica, 5. liga), 1. miesto Peter Konrád (TTC PB, 3. liga), 3. miesto Alojz Kmecík (Dolný Moštenec, 4. liga) a Marek Krátky (Papradno, 6. liga)

Start a Conversation