4.liga po novom len do 14!

Tohtoročná sezóna už s novým herným systémom krajských líg TN, teda aj 4. ligy. Na aktíve klubov krajských líg TN po skončení minuloročnej sezóny odhlasovala väčšina klubov nový herný systém 3. a 4. ligy TN. Od aktuálnej sezóny da tak hrá “po novom” už len do súčtu bodov 14. Nie do súčtu bodov 18, ako to bolo doteraz. 3. a 4. Liga TN sa tak hrá ako 2. a 3. liga.

Na zápas rovnako ako po minulé roky nastupujú proti sebe štvorice hráčov. Začína sa opäť dvoma štvorhrami. Po štvorhrách nastupujú dojhry. Štvorice hráčov jednotlivých tímov sa rozlosujú proti sebe systémom ako doteraz. Domáci sa striedajú neprevidelne a hostia pravidelne. Zmenou je len, že sa posledné kolo (4 zápasy) nepíšu a tak zápas môže skončiť remízou 7:7. Mužstvo, ktoré dosiahne 8. bod tak vyhráva. Zápas sa samozrejme dohráva do konca. Súčet bodov tímov tak bude 14.

V tomto prípade herného systému je dôležité ako sa tímy napíšu do zápisu, pretože každý hráč odohrá zápasy len s troma súpermi zo štyroch. Výhodou tohto skráteného systému je, že sa odohrá menej zápasov za sobotu, v ktorej počas dvojkola to bola nemalá porcia zápasov. Celý deň je aj tak “zabitý” pingpongom. Nerozumiem len prečo, keď už sa skrátili jednotlivé zápasy, sa neposunul čas poobedných zápasov aspoň na 14-tu hodinu a zostal na 15. hodine.

Veľkou nevýhodou je, že pôvodný systém bol spravodlivý. Keďže sa stretol každý s každým. Nový systém ponúka aj taktizovanie, resp. kto na koho nastúpi, nenastúpi napísaním zostavy v zápase.

Start a Conversation