Turnaj v Močenku

V sobotu 30.12. organizoval STO Močenok stolnotenisový turnaj 2. ročník memoriálu Imricha Blehu. Súťažilo sa v dvoch kategóriach. V kategórii 1.-2. liga. A v kategórii 3.-8. liga. Na turnaji malo zastúpenie aj Medeko Považská Bystrica. V kategórii 3.-8. liga reprezentoval Marek Lipa, ktorý na turnaj vycestoval spolu s Balušíkom a Maňákom z Milochova. Hralo sa celkovo na 12. stoloch v športovej hale v Močenku. Štyri stoly boli pridelené kategórii 1.-2. liga. Na ôsmich stoloch sa hrala kategória 3.-8. liga. Hrala sa len súťaž jednotlivcov. Pre každú skupinu bol pridelený jeden stôl. V kategórii 3.-8. liga boli skupiny až 8 a 9 členné. Hralo sa síce len na tri sety (zápas v skupine mohol skončiť 2:1, alebo 3:0) ale pri takomto počte hráčov v skupine to bol maratón čakania. Konečné poradie v skupine určoval počet získaných setov. Za každý vyhratý set bol pridelený do tabuľky bod. Do druhého vyraďovacieho kola postupovali zo skupiny prví štyria hráči. Hráči umiestnený na 5.-8. mieste skupiny hrali útechu. 32 hráčov postupovala a 32 hráčov odohralo spodného pavúka.

Výsledky skupín:

Marek Lipa postúpil z tretieho miesta skupiny do 16 finále. Hráči z Milochova si zahrali o cenu útechy.

Vyraďovacia časť sa hrala na 3 víťazné sety. Marek Lipa vypadol hneď v 1. kole po prehre 3:0 na sety, keď súperovi s trávou vyšiel asi každý úder. Balušíkovi sa nedarilo a prehral hneď svoj prvý zápas kola útechy 3:2 na sety. Maňák postúpil cez prvé kolo bez boja a následne bol vyradený domácim hráčom 3:1 na sety.

Výsledky vyraďovacej časti turnaja:

Víťazi turnaja kategórie 1.-2. liga

Zľava: 2.miesto M. Rábara (Hlohovec), 1.miesto P. Vemelka (Trnava), 3.miesto M. Jurkovič (Lip. Hrádok)

Útecha kategórie 1.-2. liga

Zľava: 3.miesto J.Kriško (Trnovec nad Váhom), 1.miesto A. Drenina (Senec), 2.miesto S.Ištokovič (Lehota)

Víťazi turnaja kategórie 3.-8. liga

Zľava: 3.miesto M. Gramantík (STK Prievidza), 2.miesto T. Čechánek (Borský Svätý Jur), 3.miesto P. Košík (STK Prievidza), M. Gálik (organizátor)

Útecha kategórie 3.-8. liga

Zľava: 3.miesto M. Štverecký (Smrečany-Žiar), 1.miesto S. Páleník (Č. Klačany), 2.miesto S. Salay (Galanta), M. Gálik (organizátor)

Start a Conversation