PREHRA MEDEKA A!!

V zápase o aktuálne prvé miesto 4. ligy predohrávalo Medeko “A” zápas 9. kola s Novým Mestom nad Váhom “C”. Pôvodne bol zápas naplánovaný na 19.11. Keďže v tento termín nemohli nastúpiť na zápas dvaja najlepší hráči Áčka Fapšo a Gulač, požiadali sme Nové Mesto nad Váhom o predohranie zápasu. Súper nám vyhovel s podmienkou, že sa bude hrať u nich, aby nemuseli dva krát cestovať do Považskej Bystrice. Prišli sme síce o výhodu domáceho prostredia, ale bez našej jednotky a dvojky by sme v pôvodný termín poľahky prehrali. Z druhého miesta tabuľky a bez prehry sme tak prišli k lídrovi 4. ligy.

Po švorhrách bol stav vyrovnaný 1:1. Lipa, Herco podlahli 3:0 Žákovi s Nguyenom. V druhej štvorhre vyhrali Gulač s Fapšom v piatom sete na 12 s dvojicou Jurák -Jurika a udržali si tak 100% úspešnosť v 4. lige vo štvorhre. V piatom sete prehrávali na otočke už 2:5, neskôr 5:7. Ku koncu setu otočili stav vo svoj prospech na 9:7 resp. 10:8. Po nepremenených štyroch mečbaloch a jedného mečbalu súpera sa nakoniec radovali z víťazstva.

Po prvom kole dvojhier to vyzeralo pre Medeko skvele. Okrem Herca vyhrali svoje zápasy Gulač, Fapšo, Lipa a stav bol 4:2 pre “domácich”. Pre Herca, ktorý zastúpil absentujúceho Lauša (pracovne odcestovaný v CZ) to bola tohtoročná premiéra v 4. lige, a hneď proti najlepšiemu mužstvu súťaže. Druhé kolo dvojhier dopadlo veľmi zle. Medeko prehralo po dvoch 5-setových “bitkách” všetky dvojhry a stav bol pre hosti 6:4. Hráčom Nového Mesta nad Váhom svedčilo domáce prostredie a svoje vedenie si podržalo až do konečného stavu 11:7. Za zmienku stojí, že do zápasu nastúpili traja (Fapšo, Nguyen, Žák) dovtedy ešte v lige nezdolaný hráči so 100% úspešnosťou. Po zápase už na konte svietila každému hráčovi prehra.

Každý z hráčov Medeka mohol pridať bo bode navyše a výsledok mohol byť pozitívnejší.

Start a Conversation