Tr. Teplej skontumovali zápasy Cúcora!

V sobotu 23.9. 2023 sa predohrávali štyry zápasy 1. dvojkola 4. stolnotenisovej ligy. Oficiálny termín 1. dvojkola sa odohrá 30.9. Predohrávali sa len zápasy domácich mužstiev, ktoré by svoje hracie miestnosti nemali v tento termín k dispozícii na stolný tenis. Kultúrny dom v Sedmerovci sa bude využívať ako volebná miestnosť. Trenčianska Teplá, ako dvojička Sedmerovca predohrávala tiež v rovnaký termín. Trenčianska Teplá naplno využila predohrávku kola a hrala s najsilnejšou možnou zostavou. Keby sa nepredobrávalo nenastúpil by hráč Svitana, ktorý by hral 2.ligu. Nenastúpil by pravdepodobne ani hráč Dohňanský, ktorý by hral 3.ligu.

Tr. Teplá so zostavou Cúcor, Frohn, Svitana, Dohňaský napriek svojej sile nedokázala poraziť doma Medeko PB a prehrala 6:8. V poobednom zápase si to odniesol Dolný Moštenec, ktorý Tr. Teplá deklasovala 12:2.

V nedelu sa však výsledky týchto zápasov zmenili. Hráč Dolného Mošenca Milan Podmaník si všimol, že súpiska Tr. Teplej nie je podľa pravidiel a upozornil na to krajský stolnotenisový zväz. Ten mu dal za pravdu a zápasy Cúcora boli zkontumované. Dôvodom bolo neoprávnené umiestnenie hráča Ježa na súpiske. Keďže neodohral posledné dva roky potrebný počet zápasov nemohol byť zaradený na súpisku vyšších líg, ale mal byť zaradený na koniec súpisky. V tom prípade sa posúvali hráči súpiskami smer nahor. Cúcor ako písaná jednotka na súpiske 4 ligy sa presunul na základ 3.ligy. Tým pádom bol jeho štart v 4.lige neoprávnený, a jeho zápasy skontumované. Skóre zápasov sa tak menilo, no na konečné výsledky to vplyv nemalo. Medeko vyhralo v Tr. Teplej 9:5. A Dolný Mošenec prehral najtesnejším rozdielom 8:6. Traja hráči Tr. Teplej stačili na výhru proti Dolnému Moštencu.

Je zaujímavé prečo si zostavy takto Tr. Teplá napísala. Buď omylom alebo úmyselne, neviem. Ďalej je zaujímavé, že si to ani krajský stolnotenisový zväz nevšimol pri schvalovaní súpisiek.

Start a Conversation