V 7.lige prehra s D.Kočkovcami

Na úvod stolnotenisovej sezóny 2023/2024 MEDEKO B privítalo v 1.kole 7. ligy tím Béčka z Dolných Kočkoviec. Dolné Kočkovce sa odhlásili zo 4. ligy tak ich Á mužstvo štartuje sezónu v 5. lige. Druhé mužstvo, Béčko Dolných Kočkoviec 7. ligu. So zostavou na úrovni 4., 5. ligy. Je to najsilnejší tím a jednoznačný favorit na postup do 6. ligy. Na Medeko prišli Dolné Kočkovce v základnej zostave: Michalec, Škrabko J., Fedora, Kutlík. Za domácich nastúpili: Lieskovský, Herco, Bernáth, Ďurajka a Hedera. Belás v zostave chýbal.

Zápas sa na začiatku štvorhier vyvíjal prekvapivo dobre pre domácich. V 1. štvorhre vyhrali 1. set dvojica Lieskovský-Bernáth. V 2. štvorhre v 1. sete vyhrávala dvojica Herco-Ďurajka. Sľubný začiatok však ani jedna z dvojíc neudržala a zápas sa začal vyvíjať podľa predpokladov. Po prehratých štvorhrách sa nedarilo domácim ani v 1. kole dvojhier. Herco prehral s Fedorom v piatom sete na 16 bodov. Herco odvrátil niekoľko “mečbalov”. Sám mal možnosť premeniť bod na víťazstvo v zápase. Lieskovský prekvapene prehral s Kutlíkom 3:2 na sety. Hrozivý stav nakoniec zmiernili výhry Lieskovského a Bernátha.

Medeko prehralo s Dolnými Kočkovcami 4:14. Lieskovský, posila Á mužstva Medeka vo 4. lige vyhral svoje zostávajúce zápasy a prispel troma bodmi v zápase. Prehral iba úvodný zápas dvojhry s dobre hrajúcim Michalom Kutlíkom. Kutlík zaskočil vlažne hrajúceho Lieskovského. Nováčik Medeka Martin Bernáth svojím bojovným výkonom uhral výhru nad práve spomínaným Kutlíkom. Blízko ďalšieho bodu bol aj s Fedorom, s ktorým prehral až v piatom sete. Set zobral aj Janovi Škrabkovi. Nedarilo sa Vincovi Ďurajkovi, ktorý bol limitovaný zraneným ramenom a prehral svoje zápasy. Odohral len dva zápasy a musel striedať. Nastúpil striedajúci Hedera. So zraneným chrbtom síce prehral svoje dva zápasy, ale v každom si uhral svoj set a potrápil súpera. Líder Medeka B, Vlado Herco po dlhšej pauze zavinenej zdravotnými problémami s okom začal svoj 1. zápas ako keby ani nepauzoval. S Fedorom vyrovnanejší zápas snáď odohrať ani nemohli. V piatom sete sa naťahovali o poslednú loptičku až do 16. bodu. Viac šťastia mal hosťujúci Fedora. Vladovi sa nepodarilo vyhrať po Michalcovi a J. Škrabkovi ani zápas s Kutlíkom. Herco bol síce “čulibrík”, ako sa hovorí hráčovi, čo neuhral ani jeden zápas, ale na to aké problémy mal s okom a ešte má, a na dlhší herný výpadok, hral dobre. Stále je to líder mužstva.

V 7. lige už takýto súper nebude, tak predpokladáme, že až do odvety s Dolnými Kočkovcami budeme zbierať výhru za výhrou.

Najbližšie kolo hrá MEDEKO B v piatok 13.10.2023 o 18:00 v Novej Dubnici B.

Start a Conversation